• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 810
facebook

Fantasztikus eredmények a Sakk Diákolimpián

1718610422586

Iskolánk tanulói egyéniben három csoportban is bejutottak az országos döntőbe.

Baranics Borka és Krizer Zsófia Ágnes a lányok III.korcsoportjában végeztek a szoros, 25 fős mezőnyben a 12. és a 14. helyeken. Liu Qili a fiúk III.korcsoportjában egy nagyon erős mezőnyben végzett a 29. helyen, míg Orosz Tímea a lányok II.korcsoportjában 55 résztvevő közül az előkelő 8. helyet szerezte meg.

Csapat diákolimpia

Miután a megyei döntőn négy csapatunk is megnyerte a csoportját, így az országos döntőn a legnépesebb résztvevő iskolaként képviselhettük a Pipacsvirág Általános Iskolát. Itt már az ország legjobbjai voltak az ellenfeleink, minden csoportban országos bajnokok és helyezettek ellen játszottunk. Az alsós fiúk és a felsős lányok nagy csatában a 15.-15. helyet szerezték meg a csoportjukban. A felsős fiúk a 13. helyre futottak be, míg az alsós lányok a 2. helyet szerezték meg az ország legjobb iskolai csapatai között.

Rengeteg gyakorlás, edzés, versenyzés, rengeteg beletett energia van ezen eredmények mögött nem csak az itt résztvevő, de azon gyerekek között is, akiknek nem sikerült bejutniuk az országos döntőkbe. Ők is motiválták a többieket, edzésen a közös elemzések, sakkpartik mind-mind segítették az országos döntőn részt vettek fejlődését. Büszkék lehetünk mindannyiukra!

Gál Tamás sakkoktató