• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 810
facebook

A telki Pipacsvirág Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola több mint két évtizedes múltra tekint vissza. Az iskola tanári kara és diákjai sikereire büszkék vagyunk! Arra törekszünk, hogy megőrizzük az elért eredményeket, értékeket, valamint olyan innovatív intézményt kívánunk működtetni, amely magas színvonalon felel meg az új kihívásoknak, elvárásoknak. A korszerű módszerekkel dolgozó, nagy szakmai tudást képviselő tantestület a garancia arra, hogy az iskola megfeleljen a modern pedagógiai követelményeknek. Elkötelezettek vagyunk a pedagógusok módszertani kultúrájának fejlesztése, továbbképzése terén.

Az iskola ötvözi a hagyományos, osztálykeretben folytatott, illetve a XXI. század igényeit kielégítő, IKT eszközöket használó, valamint az élményeken alapuló oktató-nevelő munkát.
Tehetséggondozó, fejlesztő tevékenységünk révén az alsó tagozaton a diákok speciális és összetett képességfejlesztése a sakk-logika oktatáson keresztül valósul meg, valamint a tantárgyakba integráltan.
A tehetségek kibontakoztatásában jelentős szerepe van a versenyekre való felkészítésnek, valamint a projekt illetve témanapoknak.

Felső tagozaton a tehetséges, nyitott, szellemi, lelki és testi értékekre igényes diákok képességeit hat tehetségterületen igyekszünk kiteljesíteni a tanuló adottságai, motiváltsága, érdeklődési köre és az osztályban tanító pedagógusok véleménye alapján:

• humán /kreatív írás, retorika (Tavaszi szél versíró pályázat)
• komplex természettudományos (Bolyai, Teleki Pál versenyek)
• matematika, logika, sakk (Bolyai, Zrínyi, Kenguru valamint a Zsámbéki medence kis matematikusa, Sakk Diákolimpia versenyek)
• komplex művészeti /képzőművészet, dráma (Aradi rajzverseny)
• angol nyelv (English Day, Teaparty, My School projekt, Pancake Day)
• testnevelés és sport (sportolási lehetőségek, túrák, területi, megyei diákolimpiák)
• zene (iskolánkban a Kiss Zenede órái látogathatók délutánonként).

Hagyományaink őrzésében segítségünkre vannak a minden évben megrendezett jeles napjaink: English Day, Pancake Day, Népmese Napja, Olvasás éjszakája, Mikulás nap, Karácsony, Farsang, DÖK- illetve Sportnap, Ballagás.