• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 810
facebook


AZ ISKOLA BEMUTATÁSA

A sikeres felnőtt élet megalapozása az általános iskolában kezdődik, jó esetben már korán megmutatkozik a tehetség. Intézményünk feladatának tekinti ennek kibontakoztatását, segítését. Hisszük, hogy mindenkiben rejtőzik valamilyen tehetség, mindenki tud valamilyen területen kiemelkedő teljesítményt nyújtani. A támogató, szerető légkör szárnyakat ad a kisgyermeknek, kamaszkorban pedig elengedhetetlen.
Az iskola jelen van minden család életében, meghatározza a mindennapokat; a tanulás, a dolgozatok, a jegyek, a különórák, a sikerek és a kudarcok körforgásában éljük a hétköznapokat. Természetesen minden szülő azt szeretné, hogy gyermeke örömmel járjon iskolába, a lehető legtöbb olyan tudást sajátítsa el, amelyet a későbbiekben kamatoztatni tud. Pedagógusaink igyekeznek mindent megtenni ennek érdekében.

A jó alapok, a jó családi háttér, a támogató iskola, amely teret ad a tehetségek kibontakozásának, a záloga a sikeres felnőttkornak, a karrierépítésnek.
A tanórán kívüli foglalkozások, programok is „jó terepet adnak” a tanuláshoz, másfajta tanuláshoz. Így igyekszünk sokféle programot kínálni, sok élményt adni diákjainak.
Előtérbe helyezzük az élményeken alapuló oktatást, az igényes tanórán kívüli tevékenységek szervezését, a modern pedagógiai eljárásokat, a projekt munkát, a külső helyszíni órákat, a tanulói aktivitást elősegítő módszereket.
Fontosnak tartjuk a gyermekközpontú, innovatív szemléletet, minden, a tanítás-tanulás folyamatát egyszerűsítő, észszerű eljárás bevezetését, a csapatmunkát, a tapasztalatok, a jó módszerek átadását, és ezzel tanárok és diákok munkájának megkönnyítését.
Jó dolog, ha egy település büszke az iskolájára. Ahhoz, hogy ez így legyen, sokat kell dolgozni, számos területen kell helyt állni tanárnak-diáknak egyaránt.

„Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni.”

Szent-Györgyi Albert