• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 810
facebook

Az iskola 2001-ben kezdte meg működését. A modern épület kellemes környezetben, Telki község központjában helyezkedik el. 2011 májusában az intézmény ünnepélyes keretek között felvette a Pipacsvirág Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola nevet.

Tanulólétszáma 450-460 fő között van. 49 pedagógus végzi az oktató - nevelőmunkát. 
Az iskola zavartalan üzemeltetését 8 fő nem pedagógus közalkalmazott segíti.

Intézményünk nyolc évfolyamos általános iskola, ahol a legfontosabb pedagógiai feladat a tanulók korszerű ismereteinek, képességeinek, készségeinek kialakítása és bővítése, valamint a középiskolai tanulmányokra való felkészítése, amelynek keretében az elmúlt évek során a pedagógiai gyakorlatban külön hangsúlyt kapott:
 

− az idegennyelv (angol,) oktatása,
− a matematika – logika oktatása,
− a sakk órarendi keretek között oktatása,
− az informatikai oktatása,
− az aktív diák önkormányzati munka,
− a testi nevelés ( szoros együttműködésben a Telki SE sportegyesülettel),
− művészeti oktatás (rajz szakkör, énekkar, együttműködés a Kis Zenedével),
− az egészséges, környezettudatos életmódra nevelés,
− a tanulásmódszertan szakköri szinten történő oktatása.

Az iskola tudatosan vállalja az integrált nevelés-oktatást az egyéni fejlesztésre szorulók és a kiemelkedően tehetséges gyerekek esetében. A nevelő-oktató munkát a pedagógusokon kívül a fejlesztőpedagógus, a gyermekvédelmi felelős, a védőnő, a logopédus és a pszichológus segíti.
Ebben a szeretetteljes légkörű, biztonságot nyújtó iskolában a tanárok tanév közben rendszeresen szerveznek kirándulásokat, különféle kulturális programokat, erdei iskolát. Télen és nyáron  különböző táborozásokon vehetnek részt a gyerekek.
 
Az iskola diákjai számos kiváló eredménnyel büszkélkedhetnek a közismereti, művészeti tárgyak, valamint a sport területén.
A diákok kompetencia vizsgálaton elért eredményei az országos átlag felett vannak matematika és szövegértés terén.
Nyolcadikos diákjaink nem egyszer maximális pontszámot érnek el a matematika írásbeli felvételin. Magyar nyelv és irodalomból szintén igen színvonalas felvételi dolgozatok születnek. Gyakori, hogy szóbeli felvételi vizsga nélkül nyernek felvételt a legjobb hírű budai középiskolákba.