• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 810
facebook

 

Az angol nyelv oktatása a Pipacsvirág Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában

Az oktatás az 1993.évi LXXIX tv. valamint a két tanítási nyelvű iskolák működését szabályozó irányelv szerint működik.

Alsó tagozaton heti öt angol óra van csoportbontásban. A csoport egyik felét az angol anyanyelvi tanár tanítja, a másik felét a mi pedagógusunk.
Az angolon felül angolul tanulják diákjaink a rajz (1 óra), a technika (1 óra) és a testnevelés (3 óra) tantárgyakat.
A szaktantárgyak szaknyelvének pontos elsajátításához összeállítottunk egy szószedetet.
Ezt egészíti ki az Európai Nyelvek Stúdiójával kötött megállapodás alapján minden alsós osztályban az angol napközi, amely időtartama és beosztása osztályonként változó. Ezeket a foglalkozásokat anyanyelvi tanárok tartják. A délutáni órákért a szülők tandíjat fizetnek a nyelviskolának.
A nyelviskolával történt külön megállapodás alapján hetente két alkalommal minden osztályba egy matematika és egy környezet órát az angol anyanyelvi tanárok, és a mi tanítóink közösen tartanak. Előzetes konzultáció alapján az is előfordul, hogy csak az anyanyelvi tanár tartja a szakórát.
A saját anyanyelvi tanárunk, az angolt tanító pedagógusok, az osztálytanítók és a nyelviskola anyanyelvi tanárai között napi szinten folyik az órák megbeszélése, a konzultáció.
A nyelviskolával közösen angol témanapokat iktatunk be. Ezeken nem csak a két tanítási nyelvű osztályok tanulói vesznek részt, hanem az egész iskola. (Pl. Halloween angol témanap.)
Az iskolának saját angol nyelvű (egyelőre még szerény, de folyamatosan bővülő) könyvtára van.
Számos angol nyelvi versenyen vesznek részt diákjaink, és az elmúlt évben bevezettünk az Origo nyelvvizsgához hasonló vizsgát a nyolcadikos tanulóink részére. (Ezek még nem a két tanítási nyelvű osztályok.)
Az iskola munkatervében szerepel a nyílt nap, ahol a szülők betekinthetnek az iskolai oktatásba-nevelésbe.