• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 810
facebook

A Budapesti Fesztiválzenekar koncertje iskolánkban

BF_1

Izgatottan vártuk a Fesztiválzenekar látogatását iskolánkba, amelyre 2023.április 27-én délelőtt került sor.  A zenekar 17 művésze látogatott el hozzánk, hogy egy órás koncertet adjon a teljes iskolaközösség számára a tornateremben.

80 nap alatt a Föld körül, avagy így turnézik a Zenevár című koncertjükön 11 zenemű hangzott el, valamennyi életre keltette  a zenekar egy-egy hangversenyének helyszínét és kalandját. Ezzel a zenekari turnék világába repítette a kicsik és nagyok közönségét. Koncertkörútjaik mindig izgalmasak: tűntek már el bőröndök, volt, hogy nem érkeztek meg időben a hangszerek, hogy napfogyatkozás miatt meghiúsult az egyik repülés, és egyszer megmentettek egy indiai hercegnőt is. Az igaz mesét a BFZ zenészei a gyerekek bevonásával adták elő fantasztikus hangulatot teremtve.

zenevar

Mindannyian megtapasztalhattuk, hogy a zenekar mottója nem csak üres szlogen, hanem maga a valóság: "A Budapesti Fesztiválzenekar azért dolgozik, hogy - túl a koncerttermeken - minél több közösséghez juttassa el a muzsikát. A zene erejével kapcsoljuk össze az embereket."

A 2018/2019-es tanévben a Budapesti Fesztiválzenekar a Pipacsvirág Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolának Az Év Partneriskolája kitüntető címet adományozta, amelyre nagyon büszkék vagyunk.  Azóta többször jártak a zenészek iskolánkban Hangszerkóstoló című programjukkal, a gyerekek zenekari próbákat látogathattak és a pedagógusok számtalan csodálatos koncertet élvezhettek a MÜPA-ban partneri programunk részeként.

Köszönjük szépen!

Lukács Frida