• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 810
facebook

Népmese napja

 nepmesenapja

Hagyományainknak megfelelően idén szeptemberben is megrendeztük a Népmese napját alsó tagozatos tanulóink számára. Az újszerű, ötletes program rendkívül jól sikerült, a gyerekeknek nagyon tetszett.

Turcsányiné Dósa Renáta tanítónő hat állomást állított össze, hat különböző készséget, képességet fejlesztendő: mozgás, finommotorika, emlékezet, ritmus, továbbá kommunikációs és problémamegoldó gondolkodás.

 Turcsányiné Dósa Renáta beszámolóját az alábbiakban olvashatják: 

 

Egyszer volt, hol nem volt, túl a telki körforgalom forgatagán, egy gyerekektől zsibongó iskolában, történt egyszer, hogy megrendezésre került a Népmese napja…  

Alsós osztályaink hétmérföldes csizmájukat felvéve, útra keltek, hogy próbára tehessék tudásukat, kíváncsiságukat és bátorságukat…  

Szerettünk volna  diákjainknak egy olyan iskolai eseményt szervezni erre a jeles napra, mely a környezettudatossàg mellett újszerű, szórakozató és emlékezetes is.   

 

A meseszerű állomások célja a különböző készségek, képességek fejlesztése volt. 

A varázslatos Paripa állomáson Gyuri bácsi lovagi kiképzéssel lepte meg az arra járókat. Kriszti néni Ördög állomásán arcot varázsolhattak a gyerekek a királyi párnak és hű lovagjaiknak gyurma segítségével. Nem mindennapi alkotások készültek. 

Nyolcadikos lányaink felcsaptak pedagógusnak, és furfangos találós kérdésekkel várták az osztályokat az Öreg király megállónál. Fantasztikus csapatot alkottak.  Büszkék vagyunk tanítványainkra!

Judit néni mesebeli puzzle-lel  tette próbára a diákok tudását. Igazi csapatmunkára volt szükség.  

Anikó néni a boszorkány állomáson népi körjátékkal örvendeztette meg az érkező osztályokat…, éneküket Béla bácsi citera zenével kísérte. Aki erre keveredett, igazi időutazáson vehetett részt. Muzsikájuk hallatán részesei lehettünk a híres Magyar népmeséknek. 

 

A királykisasszony megálló is kihívás elé állította az arra tévedőket. Lívia néni aranytallérjai memória játékká alakultak, melyek nem kis fejtörést okoztak az aprónépnek.  

A nap végén mindenki szögre akasztotta hétmérföldes csizmáját. Jövőre újra nagy szükségünk lesz rá.