• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 810
facebook

Szakmák éve

A 2.A osztályban idén a "SZAKMÁK" évét tartjuk. Az idei tanév tanulmányai kirándulásait próbáljuk ehhez a témakörhöz igazítani. Ezen a héten több programon is ismerkedhettünk mások feladataival, munkáival.

Kedden Bori néni jóvoltából Zsámbékra utaztunk, ahonnan számos új ismerettel térhettünk haza. Megismerkedtünk a helyi önkéntes tűzoltókkal. Megtudtuk, hogy a "Fecskendő"-nek keresztelt tűzoltó autó 1600literes tartályából alig egyetlen perc alatt kiüríthető a víz, amennyiben a tűzeset megkívánja. Megtanultuk, hogy mikor kell "habbal oltót" használni. Bemutatták nekünk az önkéntesek ruházatát, ami akár 30kg-os is lehet, de láthattunk olyan ruhát, amely nem ég el a tűzben. A rendőrségen pedig tenyérlenyomatot készítettünk, majd egy egyedülálló, elektromos rendőrautó szirénáit próbálgattuk. 

Csütörtökön a jól ismert hangszerkóstolón vettünk részt, ahol különféle nyalánkságokat szólaltattunk meg. Többek között: klarinétot, dobot, hegedűt. Bori Néni a hárfát, Attila bácsi pedig a tubát vette kézbe és így kápráztatták el a nagyérdeműt...