• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 810
facebook

Fenntartható fejlődés és Víz Világnapja

Március 18-22.-i hét a fenntarthatósági témahét jegyében telt. Ennek keretében iskolánk felső tagozatos diákjai a szigetmonostori ÖKO – Sziget rendezvénysorozatán vettek részt. A rendezvény központi témája az energia volt.

5.-6-os diákjaink energiatakarékos rendszerekkel ismerkedtek. Majd a globális felmelegedés egyik áldozatát , a jegesmedvét kellett megmenteniük játékos csapatmunkában.

7.-8.-os diákjaink feladata egy előadás meghallgatása után önálló akciótervet készítettek a hulladékcsökkentésről és az alternatív energiafelhasználásáról és az ökológiai lábnyomunk csökkentéséről.

Játékra is jutott lehetőség hiszen a gyerekek többféle „ bolondos” kerékpárt is kipróbálhattak.

Március 22.-re , a Víz Világnapjára kiállítást rendeztünk , aminek elkészítésében diákjaink is részt vállaltak. A paravánok anyagából feladatlap készült amit a diákok megoldottak annak érdekében,hogy a kiállítás anyaga hasznos tudássá váljon.

Ebben a kiállításban az alsó tagozatosok részt vettek. Szebbnél szebb és nagyon kreatív megoldásokkal mutatták be a víz körforgását a természetben.

Utólagos feladatot is kaptak a gyerekek . A Föld Napjára április 22.-re beszámolót készítenek a szigetmonostori kirándulás tapasztalataiból.

Ebből a 7.-8. évfolyam előadást is tart a felső tagozatnak.

A három téma szorosan kapcsolódik egymáshoz, hiszen mindegyik az élhető környezet fenntartásáról szól. Emiatt fűztük egy csokorba a témát, remélve, hogy diákjaink a természettel összhangban élő felnőttekké válnak.

 

Kuffler Andrásné