• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 810
facebook

A szakmák olimpiáján jártunk

Iskolánk öt felső tagozatos osztálya látogatott el az EuroSkills Budapest 2018 elnevezésű versenyre a Hungexpo vásárvárosba, ahol 27 európai ország, plusz Kazahsztán fiataljai csoportokat alkotva, szigorú szakmai zsűri – és nagy számú közönség – előtt mérték össze tudásukat 44 szakmában. Iskolánk tanulói pályaorientációs nap keretében, a tankerület jóvoltából látogattak el a versenyre.

A telki gyerekek számára a legnagyobb élményt az jelentette, hogy számos szakmába tevőlegesen is „beleszagolhattak” olyan fiatal felnőtt szakemberek közreműködésével, akik életkorban még nagyon közel állnak hozzájuk. A fiúk körében természetesen a mobil robotika és az elektronikai technikus szakmák, míg a lányoknak a szépségápoló, a fodrász és a virágkötő foglalkozások keltették fel legjobban az érdeklődésüket, de az ottjártunkkor éppen versenyző pincérek, csempe-tájképeket alkotó hidegburkolók is nagy benyomást tettek rájuk.

A „szakmák olimpiájának” is nevezett EuroSkillst két évente rendezik meg mindig más-más európai országban. A versenyzés mellett az is cél, hogy a közönségként jelen levő fiatalok saját élmény, tapasztalás alapján kapjanak inspirációt egy majdani életpálya választásához.