• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 810
facebook

Rövid tájékoztatás leendő elsős szülőknek


 varaziskola

Tisztelt Szülők! Köszönjük érdeklődésüket iskolánk iránt! Az előzetes, elektronikus beiratkozás felülete 2024. március 27-én (szerdán) 0:00-kor nyílik meg. Ennek használatához segítségként tekintsék meg az alábbi bemutatót:

KRÉTA Tudásbázis - KRÉTA - KRÉTA Tudásbázis (ekreta.hu)  |  Tájékoztató letöltése (.pdf)  |  Hirdetmény letöltése (.pdf)

A felület kitöltése jelentősen meggyorsítja a beiratkozást, de a SZEMÉLYES MEGJELENÉS mindenképpen szükséges április 18-án vagy 19-én! 

Szeretettel várjuk Önöket és gyermekeiket most szombaton az ismerkedős délelőttre 9:30-ra!

 

Tisztelettel:

Hajnal-Dobai Borbála
igazgatóhelyettes
 

hivogato

felv_korz


tanker



Tisztelt Szülők!


Köszönjük érdeklődésüket iskolánk iránt! 

Fontosabb dátumok: 

  március 5. 17:00 Szülői értekezlet a leendő elsősök szüleinek

 március 20. 8-10-ig nyílt órák az érdeklődő szülők számára

 március 23. szombat 9:30-11:00 Iskolába hívogató játékos foglalkozás a nagycsoportosok számára

 

Beiratkozás két lépése:

 április eleje - megnyílik a Kréta felület a beiratkozás online előkészítésére

 április 18-19. Személyes BEIRATKOZÁS - a megjelenés kötelező

 

 
A kommunikáció megkönnyítése érdekében, amennyiben intézményünkbe szeretnék íratni gyermeküket, kérjük, töltsék ki az alábbi űrlapot:


https://forms.gle/jJcPh3YWwiSiBish9 

 

  

Intézményünkben az alábbi két profil közül választhatnak a hozzánk jelentkezők:

 - sakk profil

- heti óraszám 22+2 sakk

  A sakk tanulás rengeteg sikerélményre ad lehetőséget a gyerekeknek az iskolában és azon kívül is. Diákjaink rendszeresen éremmel térnek haza a különböző megyei és országos sakkversenyekről – hála Pregitzer György tehetséggondozó munkájának. De nem csak azok nyernek, akik eljutnak versenyre: a sakk fejleszti a gondolkodást, az előrelátó képességet, a logikát, a kudarctűrést.
A sakk-logika profilú osztályok tanulóinak alsó tagozaton hetente két sakk órájuk van, emellett lehetőséget biztosítunk a legügyesebbeknek és a felső tagozatosoknak tehetséggondozáson való részvételre.
Iskolánkban nem csak a sakkra, mint sportra helyezzük a hangsúlyt: tanítóink közül többen elvégezték Polgár Judit Sakkpalota tanfolyamait, az ott tanultakkal a többi tanítási órán kiegészítik a sakk oktatást, kihasználva a sakk fejlesztő hatásait.

 

 - angol profil

- angol nyelv elsőtől: 4 angol óra + 2 készségtantárgy óra angol nyelven

- heti óraszám 22+4 angol

Iskolánk két tanítási nyelvű tagozatán a gyerekek már az első osztályban elkezdik az angol nyelv tanulását. A kezdeti időszakban a nyelvtanítás csak a szóbeliségre szorítkozik, később, az írástanulás előrehaladtával, az írásbeliség is fokozatosan érvényre jut.

Az alsó tagozat évfolyamain a heti 4 angol nyelvórán kívül két készségtárgy (rajz, technika, testnevelés, ének) egy-egy órája is angolul folyik. Jellemzően a harmadik és negyedik osztálytól anyanyelvi tanárunk vezetésével kommunikációs órákon is lehetőségük van a gyereknek az autentikus nyelvhasználat elsajátítására, ami nélkülözhetetlen az eredményes nyelvtanuláshoz.
A felső tagozatba lépve, ötödiktől nyolcadik évfolyamig, heti 5 angol nyelvóra, plusz a célnyelvi országok kultúráját és történelmét magában foglaló tantárgy, a "célnyelvi kultúra" adja a tagozat alapját. Ezt kiegészítve a természetismeret tantárgyat is részben angolul oktatjuk. Tanári kapacitásunknak megfelelően további tantárgyak tanítását is tervezzük angol nyelven a felsőbb évfolyamokon.

A hagyományos tanulási formákon túl projekt- és témanapokat tartunk minden évben, mint például az English Day és a Pancake Day.


A végleges osztályba sorolásra a beiratkozás után kerül sor.

Az eredményről hivatalos levélben küldünk tájékoztatást.

 

Kérjük, kísérjék figyelemmel honlapunkat, mert a frissen megjelenő központi anyagokkal frissítjük, bővítjük az információkat!

 

Szeretettel várjuk Önöket iskolánkban!

Iskolavezetés

  



EGYHÁZAK TÁJÉKOZTATÓI

Katolikus hitoktatás

Református tájékoztató

Evangélkus tájékoztató

Hit Gyülekezete