• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 810
facebook

Dobj el mindent és olvass!

olvass
Dobj el mindent és olvass!" 
címmel elindítottuk új projektünket. December 15-én, pénteken 9:30-kor váratlanul megszólalt a csengő és hagyományteremtő célzattal elindult egy közös játék a diákok és tanárok részére.

A figyelmeztető jel időpontja sokak számára titok volt, hiszen éppen ez volt a feladat lényege, hogy az iskola apraja és nagyja egész héten behozhatta saját, kedvenc könyvét és akár éppen röplabdáztak, mert testnevelésóra volt, akár éppen egy szöveges feladattal bíbelődtek, mert matematikaóra volt, a csengő hangjára mindenki abbahagyta azt, amivel addig foglalkozott és 15 percig olvashatott.

A játékos akció célja az olvasás megszerettetése volt és nagy sikerrel járt. Voltak olyan diákok, akik izgalommal várták a beharangozott eseményt és egy teljes listát adtak le  a szervezőknek, hogy mikor, melyik órán szeretnének inkább olvasni, mint dolgozatot írni. Volt olyan tanuló, akinek olyannyira megjött a kedve az olvasáshoz, hogy le sem akarta tenni a könyvet  egész nap. Bevallom őszintén, magyartanárként talán a legszebb mondat volt számomra, ami egy hetedikes tanítványomtól hangzott el az óra végén: Hát ... ez nagyon jólesett! 

dobj_el_mindent

Kisfalvi Gabriella