• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 810
facebook

Iskolai sport

 

A gyermekek szellemi teljesítménye összefügg a fizikai állapotukkal. A testnevelés, a sportolás nemcsak a testi fejlődésükre van hatással, hanem a szellemi teljesítőképességüket, a szocializációjukat és a magatartásukat is pozitívan befolyásolja. A versenyzéssel erősödik az iskolához, településhez való pozitív hozzáállásuk. Ezért az iskola rendkívül fontosnak tartja a testnevelést, a sportot és a versenyeztetést.

Intézményünk rendkívül jó adottságokkal bír az iskolai testnevelést illetően. Minden testnevelést tanító pedagógus rendelkezik a reá bízott korosztály oktatásához szükséges végzettséggel. A tornaterem, mely szükség esetén kettéosztható az elektromos vezérlésű elválasztó függönnyel, a sportpálya, a műfüves pálya, valamint az egyéb tárgyi feltételek lehetővé teszik a testnevelés magas szintű oktatását.

A gyerekek nemcsak az iskolai testnevelés keretei között edzhetik magukat, hanem a délutáni órákban a Telki Sport Egyesület számos szakosztálya által felkínált sportolási lehetőségek közül választhatnak, valamint az iskola szervezésében hetente kétszer vehetnek részt úszásoktatáson. A téli időszakban több diákunk jár heti egy alkalommal korcsolyázni.

Iskolánkban az alsó tagozaton és az ötödik évfolyamon heti négy, hatodik évfolyamtól heti három testnevelés óra van. A délutáni sportköri és egyesületi foglalkozásokkal kiegészítve messzemenően teljesítjük a mindennapos testnevelést.

Úgy gondoljuk, hogy bár nagyon fontos a szabad levegőn tartózkodás, de a szervezett testnevelés órákat nem helyettesítheti a napköziben eltöltött „levegőzés”. Minden iskolánkba járó gyermek az Iskolai Sportkör tagja, és edzettségéhez, beállítódásához mérten részt vehet bármely sportágban az iskolák közötti Diákolimpián. Az iskolai sportot kiegészítik a már hagyományosnak mondható sítáborok, vízitúrák, kirándulások. 2010 óta Rockenbauer Pál nyomdokaiban járva részt veszünk az Országos Kék Túrán.

Diákjaink számára a sport nem kényszer, hanem az életük szerves része.