• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 810
facebook

8.b kirándulások a Balaton déli partján

balatonszarszo-part
2023 májusában tanulmányi kirándulásunk alkalmával ellátogattunk Balatonszárszóra a József Attila Emlékházba. A tragikus sorsú költő ebben a házban töltötte életének utolsó hónapját. Az izgalmas interaktív múzeumban nyomon követhettük élettörténetét és munkásságát. A kiállításon megtekinthettük rokonainak és szerelmeinek a visszaemlékezését, személyes tárgyait.
A fejhallgatókból versei szólnak többféle nyelven.  A vasúti átkelőnél, a parton áll József Attila megrendítő emlékműve, amely mozdonykerekekből, verssorokból és egy hatalmas sziklatömbből áll.
 
balatonboglar-kilato
 
Júniusi két napos osztálykirándulásunk alkalmával Balatonboglárra utaztunk, ahol a 10 méter magas Lombkorona tanösvényen sétáltunk és megnéztuk a kilátást Balatonboglár jelképéből, a Xantus János Gömbkilátóból. Lesiklottunk a kanyargós balatoni bob pályán. A kalandozások után időnket a strandon töltöttük, ahol lehetőség volt fürödni a Balatonban, vizibiciklizni, strandröplabdázni és forgó billenő hintázni.