• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 810
facebook

Könyvtári rend
 
Kedves Látogató!

Az iskolai könyvtár nyitvatartási időben minden tanulónak és pedagógusnak a rendelkezésére áll! A könyvtárban lehet kölcsönözni, helyben olvasni, kutatómunkát végezni. Könyvtárunkban fellelhető dokumentumaink a következők : versek, mesék, képes- és ismeretterjesztő könyvek, regények. Bátran térjen be hozzánk bárki, aki még nem tudja, mit keres: biztosan talál magának - akár az újdonságok, akár a régi "kincsek" közül - valami érdekes olvasnivalót!


Kölcsönzés

A tanulók maximum 3 könyvet vihetnek el a könyvtárból. A pedagógusok korlátlan számban kölcsönözhetnek dokumentumokat. A kikölcsönzött dokumentumokat a tanulók és más olvasók 2 hetes időtartamra kapják meg, amely  hosszabbítható. A könyvtárból bármely könyvtári dokumentumot, ill. technikai eszközt csak a könyvtáros tudtával szabad kivinni. A kölcsönzéseket a könyvtáros számítógépen tartja nyilván. Dokumentumokat kölcsönözni csak személyesen és a kölcsönzési nyilvántartásban való rögzítéssel szabad. A kölcsönzés rendezésekor meg kell várni az adminisztráció befejezését. Minden olvasó a saját nevére kölcsönözhet dokumentumot, melynek állapotáért anyagilag felelős. Az elveszített vagy erősen megrongált dokumentumot az olvasó köteles egy kifogástalan példánnyal vagy forgalmi áron megtéríteni, adott esetben - megegyezés szerint - a könyvtár számára szükséges más művel is pótolható az elveszett vagy megrongálódott dokumentum.