• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 810
facebook

Látogatás az Igazgyöngy Alapítványnál

2019 október 8-án  iskolánk 6. c osztálya néhány lelkes szülő kiséretében  Berettyóújfalun járt  L. Ritók Nóra vezette Igazgyöngy Alapítványnál. Osztályunk szülői csapata segítségével már tavaly óta támogatjuk az alapítványt különböző adományokkal.

Ezen a napon a gyerekekkel együtt személyesen adtuk át  az összegyűjtött  adományt.

Az alapítvány Berettyóújfalun és térségében 27 településen segíti a mélyszegénységben élő családokat és az iskolákban tanoda formájában igyekszik a szegregált oktatásban részesülő gyerekeket segíteni illetve a családoknak elfogadható élethelyzetet teremteni.

A látogatás célja az volt , hogy közelebbről megismerkedjünk az alapítvány munkájával.

Ebben sokat segített ,hogy részt vehettünk a tanoda foglalkozásán illetve Nóra „ Gyerekekről  gyerekeknek”címmel vetítéssel egybekötött beszélgetésen mesélt az ottani gyermeksorsokról.

Megrázó élmény volt. Ez megerősített bennünket abban,hogy jó úton járunk és folytatni kell ezt a munkát ,mert ezek a családok segítség nélkül nem tudnak kilábalni ebből az élethelyzetből. A szegregált oktatás ami ezeknek a gyerekeknek osztályrésze csak felerősíti ezt az élethelyzetet.

 

Kuffler Andrásné
6.c osztályfőnök