• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 810
facebook

Magyar Nyelv Hete – 2018. április 11-13.

A 2017-2018-as tanévben folytattuk a tavaly megkezdett hagyományt, és megint megrendeztük a Magyar Nyelv Hete rendezvénysorozatunkat. Az esemény célja idén is az volt, hogy egy rövid, de intenzív időszakban koncentráltan foglalkozzunk a magyar nyelvhez, anyanyelvünkhöz kapcsolódó feladatokkal.

Mivel 2018 – többek között – Mátyás király emlékév is, ezért az idei Magyar Nyelv Hetét mi is az igazságos király hagyományainak szenteltük. A napoknak az aznapi fő témára utaló címet adtunk: Mesék és legendák, Rejtélyek birodalma és a Szavak ereje. A három nap során délelőtti, délutáni illetve egy esti programon vehettek részt az iskola tanulói. A vállalkozó kedvű diákok legfeljebb 6 fős csoportokat alkotva minden nap külön feladványokat oldhattak meg, illetve a délelőtti szünetekben összemérhették tudásukat egy-egy pedagógussal, különböző szójátékos feladatokban. Az aulában ezekre a napokra a pingponglabdák pattogását felváltották a Scrabble és a Betűtorony betűlapocskáinak zörgése és a tabukártya játékosok izgatott kiabálása. Újdonság volt idén az internetes játékok megjelenése. A Mátyás királyról szóló kvízt ezúttal a www.quizizz.com  honlapon tölthették ki a játékosok, online mérve össze tudásukat. A tavalyi évhez hasonlóan idén is volt Nap költője játék a délelőtti feladványok között.

Szerda délután Láthatatlan Színház került megszervezésre, idén A kolozsvári bíró című mese főhősének bőrébe bújt a bekötött szemű résztvevő. Csütörtökön délután Mátyás királyról szóló meséket nézhettek a tanulók, pénteken pedig egy esti-éjszakai filmnézés következett. Akárcsak egy éve, idén is a magyar filmek közül választottunk a korosztályoknak megfelelőt.

A program idén is nagy érdeklődésnek örvendett, az iskola tanulóinak csaknem háromnegyede részt vett valamelyik játékban. A rendezvénysorozatunk nem jöhetett volna létre ilyen színvonalon, hogyha nincs segítségünkre az Óvoda-Iskola Telkiben Alapítvány. Támogatásukat, és a résztvevőknek, nyerteseknek felajánlott ajándékokat, tárgyi nyereményeket ezúton is köszönjük.