• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 810
facebook

"Aradi Jenő" Megyei Rajzverseny

 

Mint minden tanévben, idén is megszervezte a pátyi iskola és Csák Mónika rajztanár a megyei rajzversenyt. Pest megye sok településéről -Vác, Cegléd, Biatorbágy, Ráckeve, Gyál, Érd, Perbál stb...- érkeznek ide pályamunkák a felső tagozatosoktól.

Mi telkiek mindig komolyan készülünk  erre a képzőművészeti megmérettetésre. Minden évben négy kategóriában lehet indulni. Általában a monokróm és a színes csendéletet, a portrét szokták meghirdetni és idén plakáttervezést írták ki negyediknek. 

Körülbelül 10-12 munkát szoktunk beválogatni az iskolánkban megszervezett helyi rajzversenyből. Idén sokan indultak fekete-fehér csendélettel és közülük továbbjutott Liu Quizhen (5.a), Dósa Dóra (6.c), és Nagy Bálint (7.ab). Horváth Fruzsina (6.c) színes csendélettel, míg két nyolcadikos tanulónk Varga Evelin(8.a) és Szabó Csenge (8.a) portré rajzzal jutottak tovább.

Április 28-án, szombaton délelőtt Pátyon a Bocskai suliban lesz a második, egyben utolsó megmérettetés. Az iskola több mint ötven tehetséges diákot vár külön-külön termekben az önfeledt, csendes rajzoláshoz, festéshez. A bejutottak alkotásait ilyenkor az aulában szépen kiállítják és ezek a munkák várják a diákokat és tanáraikat. Míg fiataljaink alkotnak, a szaktanárok, szülők kötetlenül elbeszélgetnek a figyelmes vendéglátók kávéja, süteménye mellett. Végül a szakmai zsűri értékeli a helyben elkészített rajzokat és eredményt hirdet. Innen már nincs olyan diák, aki ne kapna díjat, elismerést, hiszen megdolgoznak ezen a helyszínen is érte.

Hajrá rajzosok!

Maronicsné Dávid Anna