• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 810
facebook

Kosárlabda Mikulás kupa

Különleges kosárlabda tornának adott helyszínt a Telki Pipacsvirág Általános Iskola tornaterme. Meghívásos torna Telki, Budajenő és Páty legkisebb kosaras apróságainak, az U9-es korosztálynak (2009-2010-ben, vagy később születetteknek).

Ez szerepelt a kiírásban. Ez azt jelenti, hogy 7, 8 és 9 éves gyerekek mérték össze kosártudásukat. Budajenőről sajnos egyéb elfoglaltság miatt nem tudtak eljönni, de Pátyról két csapat is érkezett. Így a három csapat körmérkőzést játszott. Nem is a végeredmény az igazán érdekes, mert a „papírforma” érvényesült – ahol az öregebbek, a nagyobbak voltak, ott legyőzték a kisebbeket: Telki csapata nyert, második lett a Páty „A” csapata és harmadik helyen végzett Páty ”B” csapata.

Ami nagyon fontos, hogy helyenként még kicsit megszeppent, de vidám gyerekek küzdöttek egymással, és estek át minden trauma nélkül életük első kosárlabda mérkőzésein. Eredmény hirdetésen is az hangzott el, hogy minden résztvevő nyertese ennek a kupának – még a szülők is.

Külön nagy köszönet a szülőknek, mert hozzáadtak még (hatalmas mennyiségben) az általunk ilyenkor szokásos meglepetés ajándékokhoz, így a gyerekek ezek miatt is boldogan távoztak a tornáról.

Érdekesség volt számomra, hogy a játékosokra nem csak szüleik, de barátaik és osztálytársaik is kíváncsiak voltak, így egy-egy pontszerzést mindig hangos tetszésnyilvánítás kísért – nagyon pozitív légkört teremtve.

A negyedik csapat kiesésével úgy alakult, hogy mindhárom csapat edzője én voltam. Viszont mindhárom csapathoz fiatal segítőim álltak oda elvégezni az edzői teendőket, és levezetni a meccseket. Nekik is köszönöm a segítségüket. Köszönöm Gábor, Márk és Erik, jól végeztétek dolgotokat.

Legközelebb több csapattal valamikor tavasszal.

Karskó János
kosárlabda edző